Balázs masszázs
masszazs_fejlec
A megfelelő hely a gyógyulásra
Betegségmegelőzés
A gerincoszlop betegségeinek elsődleges tünete a hát,illetve derékfájás:

A hátfájás elsődleges okozata általában a rossz terhelés az oka.Ilyen például a rossz testartás,hosszú ideig tartó ülőmunka,egyoldalu terhelés,rossz fekhely stb.A hátfájás kiküszöbőlésének első lépcsőfoka a helyes testartás,és a gerinc melletti izmok szisztematikus erősítése,és regenerálása.
A kevés mozgás az izmok elernyedéséhez vezet,mely állapotnál az izmok elvesztik tartó,és támasztó szerepüket.A hát feszülése miatti fellépő izomspazmus, fibromyalgiás (izomfájdalmas) csomókat előidéző tényezők közé tartozik a rossz erőnlét, gyenge izomzat, vagy az edzetlen izom hirtelen megterhelése, a nem megfelelő testhelyzet és nehéz súly emelése. A hátfájás kiküszöbőlésére nélkülözhetetlen a az izmok terhelése,folyamatos eddzése,és ezen iznok regenerálása is. Hátizmaink folyamatos erősítése következtében javulni fog a testartásunk is legfőbb támasza biztosítja, hogy gerincoszlopot a megfelelő görbületeivel megtartsa. A legtöbb ember derékfájással küszködik, ami a hát alsó részének alsó bordakosár és az ülőgumó közötti szakaszának fájdalma. A hát alsó részének és a környező területeknek a heves fájdalmát és zsibbadását lumbágónak nevezik. A rossz tartáskor az ágyéki szakasz izomzata a helytelen ülés következtében túlnyúlik és legyengül és az erősen megnyúlt izmok képtelenek arra, hogy megrövidüljenek és a hát tartását valamennyire korrigálják. A görbén tartott hát a mellkas teljes súlyát a gerinc kisízületeire terheli át, amely a keresztcsont és ágyéki gerinc nyomását idézi elő.

A gerincoszlop folyamatos nyújtása segít a csigolyák közötti porckorong helyreállításában,és ezálltal a fájdalom csökkentésében. Minden hátfájdalomra a masszázs javító hatással van,és a normál izomeddzés mellett a masszázs,ami kellőképpen megadja az izmoknak azt amitől igazi szerkezetüek lesznek.A hátfájdalom megszüntetése érdekében a hasi izomzat eddzése is nagyon fontos,mert a mélyhátizmokkal párhuzamosan szintén tartó szerepet töltenek be. Sportolni,Masziroztatni,és Edzzeni,Mindenkinek kötelező lenne a mai stresszes világban!A jó Közérzet,de elsősorban az Egészségünk érdekébem! Egy jó hátmasszázs olyan mintha az egész testet megmasszíroztuk volna. Az itt kilépő 31 pár gerincvelői ideget ugyanis mind átmasszírozzuk, ami az egész testet beidegzi. Mind jól körül írt bőrterületeket (dermatomákat) és izomcsoportokat idegez be. Ezekmellet a tényezők mellett a folyadékfogyasztás,ami nagyon fontos,mert a csigolyák közötti porckorong 80-90%-ban abból áll,ezért lefekvés előtt fogyasszunk sok folyadékot. Ha valaki abban a tudatban él,hogy egy masszázzsal csodát lehet tenni,akkor el kell keserítsem,mert a Gízai piramist se egy nap alatt épitették fel.A Myalgiás csomók évek alatt alakulnak ki,és ezért szükséges több alkalom ezeknek a rendellenességeknek a kezelésére. A kiegyensúlyozott élethez figyelni kell magunkra.